tisdag 24 februari 2009

Hemtex
Nu har Hemtex släppt lite vårnyheter och jag gillar det verkligen. De har väldigt mycket fint just nu, måste kila dit och titta lite närmare på allt. BILD: HEMTEX

söndag 22 februari 2009

Fina barnrum
Det finns så många stilar att inreda barnens rum i och jag tycker att det är lite svårt att bestämma mig för vad jag gillar mest. Jag har länge haft planer på att göra om min yngsta dotters rum men har så svårt att bestämma mig för vilken stil det ska bli där. Ena dagen vill jag ha strikt modernt men med starka färger och nästa dag ett prinsessrum i pastell. Det enda jag vet bestämt är att det ska vara tapet på väggarna denna gång, vilken tapet det blir det får tiden utvisa för just nu har jag fullt upp med allt annat än fix här hemma. Det är inte klokt vad lite jag får gjort nu när jag börjat jobba igen. Den fina bilden kommer från housetohome.

torsdag 19 februari 2009

Mimou
Jag kanske borde skriva om H&M Homes nätlansering men jag är inte helt övertygad trots några guldkorn som verkligen föll mig i smaken men jag väljer att visa lite bilder från Mimous nya kollektion som jag verkligen gillar. Mimou är verkligen en favorit och har så varit i flera år. Gillar lampan på den understa bilden, något för oss kanske.

onsdag 18 februari 2009

Dukningstips i Helsingborgs Dagblad
I måndagens upplaga av Helsingborgs Dagblad kan ni läsa om mina tips till vårens dukning, här kommer ett utdrag ur artikeln skriven av journalisten Anna Wahlberg.

— Jag utgår alltid från en ljus lugn bas och lägger till två-tre färger, säger floristen och inredningsbloggaren Åsa Sjölund. Porslinet får gärna vara mixat och matchat och så vill jag ha med något från naturen.
Åsa menar att det egentligen inte är mängden som är det viktiga, utan betonar vikten av genomtänkta detaljer och konsten att gruppera när man dukar.
— Det kan kännas frestande att sprida ut ljus, dekorationer och detaljer i varje vrå. Men grupperar man det får man istället större effekt och snyggare blickfång!
Till vårfestens dukning tipsar Åsa om en oväntad vårblomma:
— Hyacinter ses ofta som julblommor. Men just nu känner jag jättestarkt för rosa hyacinter.
På en vit duk lägger Åsa böjda pilkvistar. Mitt på bordet några hyacinter i vas. Sen lossar hon hyacintens småblommor och trär upp på silvertråd som hon virar runt pilkvistarna och som servettringar.
— De är de små detaljerna som visar att man bryr sig om sina gäster och har lagt tid på att skapa ett inbjudande bord!

Hela artikeln finns att läsa här. Jag tänkte duka bordet efter mina tips i helgen så nästa vecka kommer bilder som lite extra inspiration.

måndag 16 februari 2009



Kallt.
Jag går ute och huttrar varje dag och drömmer om ett stort hus med plats för en (eller 2) öppen spis. En sådan här gasolspis hade också varit helt ok. Det är ju så snyggt, speciellt i ett kök från Boffi. BILDER: SKÖNA HEM

torsdag 12 februari 2009

Jobb igen.
Jag har inte försvunnit bara börjat jobba igen, denna vecka både dag och kvällstid. Har i princip inte varit hemma sedan i måndags och datorn har blivit helt övergiven. Men jag lovar bättring nästa vecka.

söndag 8 februari 2009


Vårnyheter från Marimekko
Jag älskar Marimekkos tyger och nu har vårens nyheter kommit upp på deras sajt. Titta in och njut! BILDER:MARIMEKKO

lördag 7 februari 2009



Till barnens rum.
När jag surfar runt lite hittar jag ofta en massa söta illustrationer som jag gillar, oftast hittar jag dessa på Etsy men denna gång via bloggen Decor8 som verkligen inspirerar. Detta tryck fastande jag för och det roliga var att det föreställer Åsa & Karin och beskrivs såhär: "Åsa and Karin are twin sisters with very different colors of hair! They love to eat pancakes with lots of cloudberry jam!" inte ofta man hittar en Åsa på en utländsk site:), ni hittar den på Pancake Meow.
Här är en till som jag gillar.
Trevlig Helg!

torsdag 5 februari 2009

Kavindra
Den har förekommit på bloggar en tid men det kanske finns de som inte sett den - Kavindra serien som Lisa Bengtsson designat för Indiska. Jag köpte mina stora koppar och skålar igår och har nu druckit min första latte i dem och jag är så nöjd. För er som inte sett dem, skynda till Indiska och fynda för jag antar att de lär sälja slut snabbt som tusan.

onsdag 4 februari 2009


Stockholm Furniture Fair 2009
Denna vecka går ju Stockholm Furniture Fair av stapeln vilket innefattar många roliga designupplevelser och mycket nyheter. Idag har jag och min kollega varit på Input Interiör och lyssnat på Alfredo Härbeli som bl a designat våra vinglas Essence samt porslinsserien Origo för Iittala. Vi fick kika på hans senaste nyheter och fick massor av inspiration.

tisdag 3 februari 2009





Underbart...
Hittade dessa ljuvliga bilder via bloggen Casa de Valentina. Titta in till Rebecca Thuss och njut av hennes bilder, jag kunde ha visat alla här men valde några få. Jag älskar alla sådana här bilder, känner mig som ett litet barn i en godisaffär och blir så inspirerad. BILDER: REBECCA THUSS

måndag 2 februari 2009


Blev utmanad av Olivia med jättefina bloggen Fialotta Larsson för ett tag sedan och här lite sent om sides och i miniversion kommer mina listor. Jag utmanar inte någon speciell men anta gärna utmaningen och gör din lista på din blogg:)
Fint, fint, fint...
Nu har jag äntligen hittat mina stolsöverdrag till vår lilla stuga. Letade förra sommaren utan att hitta de rätta men nu snubblade jag över dessa som Nyblom & Kollén har i sin vårkollektion. Nu ska jag bara kolla var de har tagit in dessa i vitt modell Enfärgad vit. Visst är de fina och fiffiga. BILD: EGET KOLLAGE MED BILD FRÅN NYBLOM & KOLLÉN