torsdag 25 oktober 2012

DET DUKADE BORDET


Hösttema på dukningen i lördags. Suddig bild men det får jag bjuda på. Jag hann inte ta så många bilder innan gästerna kom i lördags men här ser ni en glimt från middagsbordet som jag dukat i höstens färger. Det är inte så länge till man kan plocka in växter från trädgården för imorse var det frost och iskallt ute, brrr. Chokladblomman och hortensian börjar blomma ut och i övrigt är det mest gröna växter som lever ute i min trädgård just nu.
 
Jag älskar att duka och lägger ner nästan lika mycket tid på dukningen som på själva måltiden, det är så trevligt att få slå sig ner vid ett riktigt dukat och dekorerat bord. Det behöver inte alltid vara så komplicerat heller. Plocka in det som finns i trädgården för säsongen och sätt i små vaser som sprids ut i små grupper på bordet, matcha på servetterna och ha ett genomgående tema så skapas genast en härligt bord. Gästerna kommer garanterat att uppskatta den extra gesten och kännas sig välkomna till bords.
Så här såg det ur i våras då bordet dekorerades med syren och blad från pelargonerna som precis införskaffats. Placeringskorten har jag överlåtit till min dotter att skapa, hon vill alltid hjälpa till.
Förbereder dukningen och har här klippt sönder Nordens Flora som får agera bordsdekoration.

fredag 19 oktober 2012

HÖSTRUSK

Höstrusk och regn ute... brrr vad jag fryser. Sitter och drömmer mig bort mot varmare breddgrader och är så ledsen över att sommaren är slut. Nu är det höst med besked. Hittade lite bilder från i somras då vi hade AW här hemma och längtar tillbaka. Lite gott rosa i glaset och solen i ansiktet var det då. Hösten har iof sin charm den med men just idag visar den sig inte från sin bästa sida. 
Ikväll blir det AW hemma hos en väninna med familj och det blir definitivt inomhus och antagligen med massor med tända ljus osv. Imorgon kommer några vänner på middag och jag har planerat både mat och dukning så jag vet vad jag har att stå i mao, men jag älskar ju sådant så det ska bli en härlig lördag här hemma. Kastanjer är inplockade och de ska få sin plats på middagsbordet hade jag tänkt. Ja, jag får väl visa lite dukningsinspiration här efter helgen kanske, vi får väl se hur det blir när allt är dukat och klart.
 
Innan kvällen ska jag hinna med ett träningspass med PT på gymmet jag börjat på, det är så härligt att komma igång med träningen och kroppen känns lätt och pigg. Vi får väl se hur det känns efteråt dock:)
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av denna fredag och jobba på lite så att jag får gå "hem" snart.


 
En bild från ett projekt vi stylade i augusti för Innerstadsspecialisten. Det var så härligt dessa dagar, soligt och varmt och sommaren var fortfarande kvar...

onsdag 17 oktober 2012

GREY



Nu har jag arbetat tillsammans med min kollega Åsa ute i Annedal i några dagar. Vi har inrett en bod som ska agera visningslokal. Väggarna är målade i grå toner och i inredningen finns inslag av industri, blonda träslag och grafiskt svart. Vi är inte riktigt klara men imorgon ska köket stå på plats så då kommer vi att piffa med de sista detaljerna.
Hela boden är målad i grått, det blev en otroligt fin nyans som vi är väldigt nöjda med. Fin kontrast blev det med ett rostigt armerings järn och lite fina bilder på det.
Matta i jute matchar fint, denna från Åhléns är toppen. Nedan fina krokar som skruvas fast direkt i väggen. Den snygga klädhängaren i metall hittade vi på Granit. Fynd!

Idag kommer  äntligen min man hem efter en jobbresa, det blir så tomt i huset när han är borta även om det bara är för en natt. Tur att vi har haft fullt upp här hemma. Jag och tjejerna hade myskväll hemma igår och åt hämtmat och pysslade. Jag gick och lade mig tidigt då jag fortfarande är trött efter helgens partaj i dagarna två. Det var annat förr då man knappt behövde någon sömn alls:)
 
Idag är vi bjudna till våra grannar på middag och det ska bli trevligt. Vi har gått om varandra de senaste veckorna så även om vi nästan bor vägg i vägg har vi knappt setts alls. Snart ska jag åka och hämta mina älsklingar men först lite mer jobb.
 
 

fredag 12 oktober 2012

FREDAGSMYS OCH X-FACTOR

 
 
Nya trådrullar i kontoret, älskar fina papper och snören. Är det någonting jag är svag för så är det fina papper och band. I kontoret sitter en hel hylla full med dessa små godsaker som används titt som tätt till olika projekt. Att man kan bli glad för något så litet;)



Nytt diskmedel i köket gör diskningen lite roligare, doftar så gott!

 
 
Nu är jag på språng för idag ska vi hinna med mycket. Ett projekt ska tömmas och ett annat ska påbörjas. Vi inreder just nu en visningsbod åt ett stort byggbolag och den står idag på plats i Annedal där bostäder ska byggas och säljas. Vi kommer att göra den fiin!
 
Men idag är det ju fredag och det innebär obligatoriskt fredagsmys här hos oss. Idag tar jag med min tjejerna och åker till Annexet där vi ska titta på genrepet av X-factor. Gissa om de små skatterna är förväntansfulla. Efter det blir det tjejmiddag för mamman och mina älsklingar (både de små och den stora) åker hem och har myskväll. Nej nu måste jag rusa om denna dag ska gå att få ihop.
 
Nu är det snart helg så håll ut och njut av denna underbart soliga och krispigt höstlika fredag!


TREVLIG HELG!

torsdag 11 oktober 2012

LILA IDAG



 
Lila drömmar i vårt gästrum/mitt kontor. Gillar att mixa mönster och färger och här får det lila dominera med inslag av lite grått och blått. Påminner mig själv att jag måste ta fram kameran lite oftare, nu när telefonen fungerar så bra så tar jag alldelas för många bilder med den, så även dessa.
 
 Nu sitter man här igen då... kontorsarbete på g här hemma denna fm. Ett tandläkarbesök är också inbokat och idag tänkte jag även hinna med ett träningspass på lunchen. Äntligen har jag kommit igång med träningen och det är ju en så himla skön känsla att få lämna gymmet och känna att kroppen har fått jobba och man känner sig pigg (trött) och nöjd med sig själv. Idag blir det spinning om allt klaffar.  

Morgonens kaffe på skrivbordet i en av favoritmuggarna, även här hittar vi lila toner. De underbara askarna hittade jag när vi var i Oslo på Sostrene Grene, en sådan där härlig prylbutik som jag alltid besöker när jag är i Köpenhamn (till min mans stora förtret för han gillar den inte lika mkt). Hade varit kul om den kom till Stockholm också så att man kunde shoppa på hemmaplan, allt är så billigt där och man kan fynda mycket fint. 
 
Nu dags att återgå till jobb, ha en härlig torsdag!

onsdag 10 oktober 2012

BLÅTT OCH FÖDELSEDAGAR

 
Sedan en dryg månad  har lite mer höstlika nyanser fått flytta in i vårt vardagsrum och blått får dominera denna höst. Jag är särskilt förtjust i batik just nu och dessa kuddar är favoriter.
 
Nu har vi firat födelsedagar i dagarna två och idag är det min kära man som fyller år. Vi har sjungit och uppvaktat med kaffe på sängen i morse. Tjejerna tycker att det är så spännandeoch roligt med födelsedagar. Nedan en liten trött skatt som ligger i soffan och som vanligt har hon röjt runt med alla kuddar så att de ligger huller om buller, mysigast så tydligen...

Snart har den sista hortensian blommat ut och säsongen närmar sig sitt slut, buhuu. Hortensia är verkligen min favoritblomma och i höst har jag njutit av denna vackra i alla dess färger. En i blått får pryda vårt köksbord just nu.

Önskar er en härlig onsdag!

tisdag 2 oktober 2012

MÖNSTER


Efter dagar i visningslägenheterna är de nu klara för fotografering och visning. Mönster i mix och starka färger dominerar den ena och en betydligt lugnare mer klassisk stil råder i den andra. Här kommer ett litet smakprov.

Vi har haft min äldsta barndomsvän och hennes man på besök här i helgen och det har varit fantastiskt roligt. Dagarna har fyllts av shopping, skratt och god mat och dryck. Dagarna går bara så fort när man har trevligt och nu är det redan tisdag. Jag har äntligen kommit igång med min träning igen och både i fredags och idag tog jag mig till gymmet för spinningpass. Nu kör jag har jag tänkt och det ska bli så kul att starta igång ordentligt.

Imorgon tar jag nya tag och då får även mina småtjejer följa med till gymmet då det visade sig att där fanns ett "lekland" som heter duga, fotade, visade och det blev tummen upp från de små också. Perfekt:)

Nu behöver en trött mamma sova lite, så godnatt.


SOV GOTT