tisdag 30 september 2008I förra numret av Sköna Hem visades dessa bilder i ett reportage av Marie Wärme och jag gillade dem direkt. Har sedan dess gått och funderat på de bokstäver som var uppsatta på väggen som ett collage och har nu bestämt mig för att göra ett eget. Några bokstäver har jag sedan tidigare, några är inköpta och några beställda via nätet. Nu väntar jag bara på att alla ska komma så att jag kan börja pussla, för det är lite som ett pussel att få rätt bokstav på rätt plats. Inte heller när man väljer bokstäver bör det vara en slump vilka det blir, nej man ska nog tänka till lite. Bokstaven kanske ska ha en betydelse för en samt att färg och form måste spela in. Jag har valt mina utifrån rummet de ska hänga i. Tänk även på följande:
-Bestäm vilka färger du vill ha.
-Blanda inte för många färger, det blir lätt rörigt.
-Välj ut en färg som huvudfärg, den bör vara dominant.
-Välj gärna olika storlekar och olika material, kontraster gör att den enskilda bokstaven framhävs d v s om du har en blank välj gärna en matt också, ljus/mörk,stor/liten osv.
-Det är fint att ha en linje lodrät/vågrät där några bokstäver följer samma linje.
Ett bra sätt att prova sig fram på är att lägga ut bokstäverna på golvet och pussla där så slipper det bli onödiga hål i väggen.
Nu längtar jag tills alla mina bokstäver kommer så att jag kan börja, hoppas bara att det blir som jag tänkt mig. BILDER:SKÖNA HEM

3 kommentarer:

Gardenlife sa...

Ja..bokstäver är som en egen konstform...varierbara i det oändliga...läckert!

krusiduller/Johanna sa...

jag har också visat bilderna med bokstäver från det numret :) det är verkligen snyggt!

Nilla - Tankebubblor sa...

Ooo jag gillar verkligen de där bokstäverna! Ha det bra.