tisdag 13 januari 2009


Världepremiär för nya Ikea PS
Jag fick ett pressmeddelande från Ikea med en massa fina nyheter som glädjer mig i dessa mörka dagar. Ikea PS kollektionen har utökats med många produkter som kommer att finnas i utvalda varuhus från och med 1 februari, så här skriver de om kollektionen:
I dag har den nya IKEA PS kollektionen premiär, världspremiär till och med. – Hurra för superdesign till priser många har råd med! Alla 71 produkter som ingår i kollektionen har dessutom skapats med fokus på ansvar för människor och miljö. Det är vi stolta över.

IKEA PS 2009 är djupt rotad i svensk designtradition och inspirerad av naturen omkring oss. Kollektionen är en hyllning till hållbarhet och genuina material. Som trä till exempel, ett högkvalitativt naturmaterial som också är bra för världen. Det tar upp koldioxid och frigör syre när det växer, och så är det biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart.

Men självklart har vi använt oss av nya, innovativa material också. Våra formgivare har hämtat inspiration från olika delar av världen och förenat nya tekniker med tusenårig hantverkskonst. Temat för kollektionen är ”Designberättelser utan slut” som syftar till alla de berättelser om ursprung, material, människor, tradition och inspiration som berättas genom produkterna i kollektionen.

IKEA PS 2009 har skapats av våra egna skickliga designers, frilansande formgivare och även designstudenter – som alla 20 förenas av passionen att göra högklassig design till priser många har råd med.

Jag blev väldigt förtjust i produkterna, här visar jag några. Kan nog tänka mig att vissa kommer att återfinnas i mitt hem inom en snar framtid. BILDER: IKEA

7 kommentarer:

Tjohalia sa...

Jag fastnade verkligen för lampan Svarva. Kram Sandra

Anna sa...

Vad roligt! Jag har alltid gillat Ps-kollektionerna, lamporna och stolen är favoriter av det du visar här. Sängen är jättefin och i rätt hem skulle den vara hur tjusig som helst

Vera sa...

´Jag gillar lampan väldigt mycket!

I våran lilla vrå sa...

Vilken fin header!

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Ja visst kom det en hel del godingar i år :D Det riktigt spritter i köpa-fixa-och-dona-nerven....

K R A M // t i n a

|| p e r l a n sa...

Hej hopp hallå,
Kikar in och läser ikapp! :)
Hoppas allt e på topp & du har en sanslöst skönt helg! :)

Milla sa...

Ska bli kul att se alla dessa produkter... Har själv fastnat för pallen KarlJohan...
Tråkigt med datorn.
Ha det bra!