onsdag 18 februari 2009

Dukningstips i Helsingborgs Dagblad
I måndagens upplaga av Helsingborgs Dagblad kan ni läsa om mina tips till vårens dukning, här kommer ett utdrag ur artikeln skriven av journalisten Anna Wahlberg.

— Jag utgår alltid från en ljus lugn bas och lägger till två-tre färger, säger floristen och inredningsbloggaren Åsa Sjölund. Porslinet får gärna vara mixat och matchat och så vill jag ha med något från naturen.
Åsa menar att det egentligen inte är mängden som är det viktiga, utan betonar vikten av genomtänkta detaljer och konsten att gruppera när man dukar.
— Det kan kännas frestande att sprida ut ljus, dekorationer och detaljer i varje vrå. Men grupperar man det får man istället större effekt och snyggare blickfång!
Till vårfestens dukning tipsar Åsa om en oväntad vårblomma:
— Hyacinter ses ofta som julblommor. Men just nu känner jag jättestarkt för rosa hyacinter.
På en vit duk lägger Åsa böjda pilkvistar. Mitt på bordet några hyacinter i vas. Sen lossar hon hyacintens småblommor och trär upp på silvertråd som hon virar runt pilkvistarna och som servettringar.
— De är de små detaljerna som visar att man bryr sig om sina gäster och har lagt tid på att skapa ett inbjudande bord!

Hela artikeln finns att läsa här. Jag tänkte duka bordet efter mina tips i helgen så nästa vecka kommer bilder som lite extra inspiration.

3 kommentarer:

Mrs. b sa...

Vad roligt att få se lite bilder på den fina dukningen sen! Den låter väldigt fin i alla fall!

Anonym sa...

Det låter jättefint! Jag är ute efter lite inspiration till en dukning med lite rosa i. Hoppas att du visar bilder på hyacint-dukningen.

Sofia sa...

Riktigt mysiga dukningstips tycker jag också. Sofia Daggdroppe