torsdag 25 oktober 2012

DET DUKADE BORDET


Hösttema på dukningen i lördags. Suddig bild men det får jag bjuda på. Jag hann inte ta så många bilder innan gästerna kom i lördags men här ser ni en glimt från middagsbordet som jag dukat i höstens färger. Det är inte så länge till man kan plocka in växter från trädgården för imorse var det frost och iskallt ute, brrr. Chokladblomman och hortensian börjar blomma ut och i övrigt är det mest gröna växter som lever ute i min trädgård just nu.
 
Jag älskar att duka och lägger ner nästan lika mycket tid på dukningen som på själva måltiden, det är så trevligt att få slå sig ner vid ett riktigt dukat och dekorerat bord. Det behöver inte alltid vara så komplicerat heller. Plocka in det som finns i trädgården för säsongen och sätt i små vaser som sprids ut i små grupper på bordet, matcha på servetterna och ha ett genomgående tema så skapas genast en härligt bord. Gästerna kommer garanterat att uppskatta den extra gesten och kännas sig välkomna till bords.
Så här såg det ur i våras då bordet dekorerades med syren och blad från pelargonerna som precis införskaffats. Placeringskorten har jag överlåtit till min dotter att skapa, hon vill alltid hjälpa till.
Förbereder dukningen och har här klippt sönder Nordens Flora som får agera bordsdekoration.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du är tillbaka med bloggen! Du har en otroligt säker smak och stil och jag inspireras mycket av dina bilder. Jag bor själv i en underbar hyresrätt som dock har ganska lågt i tak, linoleummattor etc Har du stylat ngt sånt boende någon gång? Vore roligt i så fall om du la upp lite bilder. Fortsatt lycka till ed ditt nya företag! Kram från fd. Pitetjej

Anonym sa...

Hej mitt namn är Jessica!
För ett par månader sedan var jag på rundresa runt det fantastiska Österlen i Skåne. Där fann jag till min förtjusning en gård som har skapat ett fantastiskt koncept.
Paret som driver gården reser runt på olika auktioner och loppisar och köper gamla slitna möbler, tar med dem hem och förvandlar dem till fantastiska nya skapelser i chabby chic stil.
De skapar även egna möbler från grunden, syr kuddar, sjalar och andra små accesoarer.
Deras gård är helt fantastiskt vackert belägen i utkanten av Lunnarp.
Med detta tips vill jag hjälpa dem på traven då de fortfarande är i sin uppstartningsfas, men också för att det är alldeles för fantastiskt för att kunna hålla för sig självt.

Gå in och se deras hemsida; www.billohantverksrum.se
Gå in och se deras Facebooksida; Billohantverksrum.
Eller ta en tur på Österlen och besök dem på Olovsdals gård Norra Kverrestad
273 96 Tomelilla

Anonym sa...

www.sandricloud.tictail.com